Velikonoční beránek nebo mazanec? My děláme medovník

Dřív jsme běžně dělávali velikonočního beránka, nebo mazanec a pokud to časově nevyšlo, tak jsme prostě něco z toho narychlo koupili. Každý ale preferujeme něco jiného a my doma děláme na Velikonoce vždy domácí medovník a případně až potom cokoliv dalšího. Ale medovník nesmí chybět a když se to jednou stalo, byl z toho pěkný průšvih 🙂

My doma děláme už pár let medovník

O té doby, co jsme si doma udělali opravdu vynikající medovník, tak už nic jiného neděláme. Velikonočního beránka i mazanec jsme odsunuli na druhou kolej. Případně si dopřejeme ráno ke snídani dobrou vánočku z obchodu.

Medovník podle vyzkoušeného receptu

Oblíbili jsme si recept medovníku na plech, který ale na Velikonoce děláme z plátů vyválených do kulata a potom podle dortové formy seřízneme přesahující těsto, které se použije nadrobené na posypání medovníku.

Recept na medovník

Těsto

  • 250 g másla
  • 4 lžíce medu
  • 300 g cukru krupice nebo moučky
  • 3 vejce
  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 100 ml plnotučného mléka

Krém

  • 0,5 l plnotučného mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 5 lžic dětské krupice
  • 200 g másla
  • 1 plechovka tradičního Salka (397 g)

Dokončení medovníku

  • mleté vlašské ořechy

Celý recept s postupem naleznete na našich stránkách tady: Domácí medovník na plech

Domácí medovník na Velikonoce – fotografie

Velikonoční beránek nebo mazanec? My děláme medovník.
Velikonoční beránek nebo mazanec? My děláme medovník.
Medovník - vyzkoušený recept na Velikonoce
Medovník – vyzkoušený recept na Velikonoce
Na velikonočním stole vypadá medovník dobře
Na velikonočním stole vypadá medovník dobře

Tipy a triky na medovník ve video kuchařce