Medovník - recepty - 05

Recepty: Medovník od paní Ivany

Tento recept na medovník pro Vás, jako první, mají jen medovníky.cz. S dovolením paní Ivany, která je autorkou, zde máte recept, který je originální také tím, že je celý zaznamenán i jako video, což Vám může hodně pomoci. Nejen recept na medovník, ale spousta dalších chuťovek je na stránkách této velmi šikovné paní kuchařky, takže jak vyzkoušíte medovník, neváhejte navštívit stránky www.ekucharka.net a rozmazlovat své chuťové pohárky.

Ingredience na těsto:

- 45 dkg hladké mouky
- 18 dkg moučkového cukru
- 18 dkg másla
- 1 vejce
- 1,5 lžičky jedlé sody
- 3 vrchovaté lžíce medu
- 4 lžíce smetany
- 1 lžička kakaa (kvůli obarvení těsta, ale nemusí být)

Ingredience na krém:

- 1 kondenzované zkaramel. mléko
- 7 dkg umletých vlašských ořechů
- 20 dkg másla

Tip:
Plechovku vaříme den předem buď 2 hodiny ponořenou ve vodě, nebo 1 a čtvrt hodiny v papiňáku. NEOTEVÍRÁME TEPLÉ !!! Plechovka by vystříkla. Vše utřeme dohromady a dáme ztuhnout do lednice.

Pracovní postup:

Nad párou v misce šleháme (cca 5 min) máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Budeme mít krém, který nebude hustý. Do mísy si vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém. Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na hodinku.

Z těsta si uděláme pět kousků, které máme přikryté aby neoschly. Na pečícím papíře si vyválíme placku cca 2–3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm. Zbytky těsta si dáváme stranou a pak z nich uděláme placku a její díl použijeme na ozdobu. Vykrojené kolo si přeneseme i s papírem na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180° C cca 4 min. Upečené kolo si necháme vychládnout na papíře dokud nezchládne a bude se dobře přenášet. Takto upečeme všechny kola.

Připravíme si krém: 1 kondenzované zkaramelizované mléko 397 g (plechovku vaříme den předem buďto 2 hodiny ponořenou ve vodě, nebo 75 minut v papiňáku. NEOTEVÍRÁME TEPLÉ !!!! Plechovka by vystříkla. 7 dkg umletých vlašských ořechů, 20 dkg másla. Vše utřeme dohromady a dáme ztuhnout do lednice.

Ingredience na sirup

Placky budeme potírat sirupem, který si připravíme:
- 4,5 lžíce cukru krystal
- 1,5 dl převařené vody
- 75 ml rumu (jestli-že kvůli dětem budete dávat rumové aroma, nezapomeňte dát víc vody)

Velké finále: Spodní placku potřeme sirupem jenom zvrchu, natřeme krém a než přiložíme další placku, tak jí potřeme sirupem zespodu a po přiložení i zvrchu. Takto dáme na sebe 5 placek. Sirup vypotřebujeme téměř všechen. Pamatujte na to, že když to budete mít málo namazané sirupem, bude to tužší. Krémem lehce namažeme taky vršek a strany. Rozsekáme 3 dkg vlašských ořechů a 5 dkg z upečené placky (zbytek si sněste) a tím posypeme strany a vršek medovníku. Takhle připravený medovník už můžeme jíst za 24 hodin, ale samozřejmě ho můžete nechat uležet déle.

Video k receptu:

Teď ještě šálek kávy k medovníčku. Nechte si chutnat.

Doporučujeme vyzkoušet také tento recept na medovník.

Tento recept můžete DISKUTOVAT v odpovídající diskusi.

Autor receptu je: paní Ivana
Zdroj: http://ekucharka.net/vsechny-video-recepty/recept-na-medovnik/

(165 hlasů, průměr: 4.27 / 5)


171 komentářů k příspěvku “Medovník - recepty - 05”

  1. sonanov říká:

    Moc pracný, ale dobroučký, radši si ho koupím.

  2. šárka říká:

    Tedy paní Ivano, jste jednička, že jste si dala tu práci natočit postup výroby medovníku. Já když dělám placky, tak si pomáhám poklicí z hrnce (samozřejmě z toho největšího co doma mám, ať je toho co nejvíc. Ach jo ta dieta :-) Super

  3. PETRA říká:

    video recept je bomba určite medovník vyzkouším,ale místo chemické tresti dám pravý rum tedy ten z Božkova určitě to bude ještě jepsí zkuste to taky.P.

  4. Ivana říká:

    Děvčata, zrovna dneska ho přetáčím, je výborný, ale není tak měkký jako v obchodě. Už ale vím kde je chybka, protože už to vyzkoušela paní Radka a psala, že to je ONO!!!!
    Musím o hodně víc potřít ty placky tím sirupem. Napsala jsem to sice do receptu, ale chci aby to bylo i na tom videu. Doma sice říkají, že jsem blázen, ale já mám všechno ráda akorát. Do dvou dnů bude nová verze na netu.
    Hezké velikonoce Všem návštěvnicím (návštěvníkům) těchto hezkých stránek (medovníky.cz) přeje Ivana
    !!!!! Petro jdu do toho rumu!!!!

  5. Ivana říká:

    Dobrý den PETRO, s tím rumem to nemá chybu. Ivana a dík.

  6. Irena Luskova říká:

    Zkusím to upéci a ozvu se.

  7. Nosi říká:

    Taky jsem ho zkusil! Muj vysledek je zde http://www.nosi.cz/osobni-denik/velice-kreativni-vikend/ :-).

  8. Ivana říká:

    Láďo Vy JSTE FAKT DOBREJ !!!! Velmi to oceňuji a doufám, že bude mít radost taky Jakub, autor těchto přínosných stránek. Hodně úspěchů nejenom v dalším vaření přeje Ivana.

  9. Jakub říká:

    Tak Vás všechny zdravím a mám obrovskou radost, jak se daří paní Ivaně i Laďovi (máte, nejen můj, obdiv) a doufám, že i všem ostatním nejen s medovníky ! :) Děkuji Vám také za zájem a že to tady přátelsky funguje. Ale i tak u mě máte malinké mínus ze zbytku krému na medovník ! :) Diskuse se Vám buď nelíbí, nebo máte v puse pořád něco dobrého, že se Vám nechce diskutovat :) Podělte se i v diskusi s námi, co Vy na to ? Mě je tam samotnému smutno :( … Hezký zbytek večera přeje Jakub.

    P.S.: Jak Vás medovníky omrzí, neváhejte navštívit www.e-kucharka.net a www.nosi.cz - ale ne, že se už nevrátíte !!! :)

  10. Nosi říká:

    Ivana: Diky! Kdyby nebylo vaseho videoreceptu, moc bych se asi nehnul, super prace! :-) Mam v planu priste udelat tu Margot buchtu, protoze tycinka Margot mi hrozne chutna :-). Jeste ze me bude diky Vam kuchar! :-).

    Jakub: Diky, nebyt techto stranek, nikdy by me to nenapadlo :-).

  11. veronika říká:

    zdravim vsechny…tak teda dekuji za recept pani Ivane, medovnik byl perfektni…pracuji v italske cukrarne a musim rict ze me teda pan cukrar pochvalil je opravdu vynikajici…ta prace stoji zato.zdravim vsechny….

  12. Hanka říká:

    Tak dnes jsem dělala medovník a hned 2x, pro bráchu a kamaráda k narozeninám. Zabralo to teda celé odpoledne, ale myslím, že zklidím uspěch:-)…děkuji za velice podrobný popis:-)

  13. Lída říká:

    Děkuji za super recept na medovník,opravdu nemá chybu.Vyzkoušela jsem ho,všem moc chutnal!Moc děkuji Lída

  14. Pajiss říká:

    DOPORUČUJU !! všem kteří milují dobroty.. je to fakt skvělí a ani to není těžký !!

  15. Ivana říká:

    Ahojky, mám z Vás všech velkou radost, jak jste šikovní. Ivana

  16. Mery říká:

    Tak jsem také upekla tento báječný medovník! Všem chutnal a ani nevěřili, že jsem ho upekla sama! Tak to musím zopakovat! Díky za instrukce!

  17. Jana říká:

    Dobrý den, medovník je perfektní! děkuji paní Ivaně za video, šlo to jako po másle … :)

  18. Jana říká:

    Tak jsem včera pekla dle receptu a jediné, co se mně nějak nedařilo, bylo to, že se mě odlepoval vršek placky potřené sirupem na ten krém. Říkala jsem si, že buď ten vršek moc nepotírat(jenom zespodu) nebo mít ten krém měkkčí - ne z lednice.

  19. Ivana říká:

    Dobrý večer Jani, to se bohužel děje a musíte nožem ten krém rozetřít, jak bych tak řekla plynule.I mě se to někdy odlepí a vmíchá trochu do krému, ale nevadí. Jenže když ty placky hodně nepotřete, budou tvrdší a suché a to není ono.Dobrou noc přeje Ivana

  20. Jitka říká:

    Ivanko, MOC MOC MOC děkuji, jste jistě blázen ;-), ale bez Vašeho videa bych se do medovníku vůbec neměla odvahu pustit. Před chvílí jsem skončila, medovník je v lednici a doufám, že si na něm zítra všichni pošmákneme. Na rozdíl od Vás jsem měla ten krém nějaký řidší či co a hodně mi tekl po stěnách placek ještě dávno předtím, než jsem měla všechny vrstvy hotové. No uvidíme zítra, kdyby to náhodou k jídlu nebylo (a ono určitě bude :-)), tak to určitě nevzdám a udělám co nejdřív opáčko, výroba byla o hodně méně složitá, než jsem čekala.

  21. Ivana říká:

    Ahojky Jituš, chuťově to musí být určitě dobré, ale zpytujte svědomí. To není možné, že vám krém tekl. To sladké mléko vařené a vystydnuté je po otevření hodně tuhé, máslo sice šleháme změklé, ale pak se krém dá do lednice a až trochu ztuhne, tak se teprve maže. Na zítřek Vám přeji dobrou chuť. Ivana

  22. Jitka říká:

    Ivanko, zpytuji a příště budu vařit buď déle nebo v papiňáku :-) Ten byl obsazený gulášem a přeci jen v tom hrnci jsem tam věčně nakukovala a možná ty 2:10 nebyly úplně dostačující. Zase jsem si ale říkala, že ve videu dokonce uvádíte, že nějaká jiná paní (tuším Radka nebo Petra?) do krému dokonce přidali to Salko nepřevařené… Nicméně dortík je stále v ledničce, stále nenakrojený, ale už vypadá ztuhle. Chtěla jsem ho s dcerami koštnout dneska, ale manžel je v nemocnici, pustit ho mají až v úterý (předpokládaly jsme, že už dnes), tak jsme si řekly, že to riskneme jako slavnostní dortík na uvítanou. Medovník se určitě nezkazí a na chuti může odležením jen získat.
    A ještě mám jednu poznámečku - v mojí Rorenje horkovzdušené jsem musela péct buď na 200 4minutky nebo na 180st 6minut :-) Na 180st a 4 minutky bylo málo, ale to si určitě každý dokážet ohlídat, aby měl placky dostatečně a nesyrové.
    Jinak ještě jednou MOC díky za recept!!!

  23. Martina říká:

    Dobrý den včera jsem dělala váš medovník ted jsem ochutnala a nemá chybu moc děkuji za podrobný popis:-)je to bomba!!!!!!!!!!

  24. Ivana říká:

    Ahoj Martino,dost mě to baví a tak se ráda podělím s ostatními. Hodně dalších úspěchů přeje Ivana

  25. Míša říká:

    Ty jo tak se mi taky poved. Natočit to na video byl opravdu dobrý nápad většinou nevím pár maličkostí které tam jsou znát, ale na tom videu je všechno. Akorát teda když jsem ho dělala tak jsem neměla ne té kuchyňské lince takový pořádek.

  26. Míša říká:

    S tím kondenzovaným mlékem jsem musela každych deset minut poslouchat od přítele, že to bouchne:-)

  27. Jitka říká:

    Tak medovník se stal pravidelným návštěvníkem naší lednice - jakmile jeden dojídáme, už zadělávám na další. Zatím to vypadá, že se ho jentak nepřejíme. Je vážně výtečný!!! Už jsem i vychytala mouchy ohledně hustotykrému a délky pečení placek, no paráda, za tu práci to vážně stojí.
    A Míšo, to je pravda, já na lince mám taky čurbes a to placky dělám s dětmi, tak to je pak těsto i na podlaze :-)

  28. Ivana říká:

    Ahojky děvčata, při tom filmování pořád uklízím aby to na té desce bylo přehledné, ale jinak tam mám taky kolikrát slušný nepořádek. Mám natočené nové video a jsou tam takové vychytávky jako: kolik sirupu a krému na jednu placku. Kdo to ještě nedělal, tak se to špatně odhaduje. Sestříhám to a nabídnu výměnu Jakubovi.

  29. Marta říká:

    Dobrý den! Tak jsem se do toho taky pustila, těsto mi vyšlo řidčí, tak jsem ho nalila do formy na dort a pomalu upekla,potom rozkrájela na pláty.Moc se mi to zalíbylo, chuťově je to stejné, na práci lepší a medovník je i dřív proleželý.

  30. Ivana říká:

    Dobrý večer Marto, to věřím, že když se nedělají placky, že je to rychlejší. Není mi ale jasné proč jste to měla řidké, když už podle tohohle receptu bylo upečeno dost tuhých placek.
    No ale hlavně, že Vám těsto chutnalo. Hezký večer přeje Ivana

  31. Jitka říká:

    Tak vás opět zdravím :-)
    Chodím sem pravidelně, stejně jako je medovník u nás pravidelně.
    Marto, také zírám, že jste měla řidší těsto, asi jste ho dělala hned po zamíchání, ne? Jinak já ho mám po vychladnutí a ztuhnutí tuhé tak akorát na vyvalování.
    Manžel se mě dnes snažil uplatit vším možným abych honem zadělala na nový medovník, když zjistil, že v lednici už je “jen” čtvrtka kola. No ale na druhou stranu je to super, že nám doma tak chutná, prý je nesrovnatelně lepší, než ten kupovaný, tak to mi pak tolik nevadí se s ním patlat, když má takový úspěch.

  32. Marta říká:

    Dobrý večer. Přiznám se, že peču hodně a ráda experimentuji, takže si s přesností moc starostí nedělám. Vážím všechno od oka, mám také svůj vlastní med, takže s ním nešetřím a je také pravda, že jsem těsto nechladila, každopádně nám všem moc chutnalo. Děkuji za inspiraci.

  33. honza říká:

    tak manželka jde na to tak uvudíme

  34. Ivana říká:

    Doufám, že to Vaše manželka zvládla. Ivana

  35. Míša říká:

    Můj přítel si velmi oblíbil medovník a jelikož je to jedna z mála sladkých věcí co má rád, chci mu udělat radost a upéct mu jej k narozeninám. Sice jsem si první moc netroufala, protože jsem si říkala, že bude jistě náročný, ale díky paní Ivaně se do něj pustím s chutí ;) Paní Ivano, Vaše video je opravdu super, přesně něco takového jsem potřebovala, budu se snažit řídit přesně podle Vašich rad a snad se medovník povede ;) Trochu se bojím pečení placek, protože máme úplně novou troubu a tohle bude první věc, co se bude péct, ale snad se to teda podaří :) Děkuji za recept a inspiraci a také dodání odvahy k pečení :)

  36. Ivana říká:

    Dobrý den Míšo, držím moc palce. Při pečení placek, hlavně moc neodbíhejte, protože když máte správně předehřátou troubu, jde to opravdu hodně rychle. Ivana

  37. Markéta Janečková říká:

    Milá paní Ivano,

    shlédla jsem vaše video na medovník a jsem naprosto v úžasu! Je to super!!!! Několikrát jsem už medovník dělala podle jiných receptů např. podle Apetitu, ale nikdy nebyl úplně měkký, i když jsem ho nechala dlouho odležet. Použitím sirupu tento problém ale jistě zmizí… Obdivuji kolik jste si s tím videem dala práce, třeba ty vychytávky s injekční stříkačkou… Prostě dokonalé. Momentálně jsem v Anglii, takže váš medovníček nezkusím, ale hned jak se vrátím do Čech, tak bude v troubě! Recept a video jsem již zaslala sestře, tak uvidíme, jak se bude dařit jí. Ještě jednou Vás zdravím a přeju pěkný letní den. Markéta

  38. Aisha říká:

    Zdravím, moc děkuji za instruktážní video k receptu, moc mi pomohlo, medovník se poved, hned o víkendu si s přítelem napečem znovu!
    S pozdravem Aisha

  39. Ivana říká:

    Dobrý večer paní Markéto, moc mě těší Vaše chvála. Než jsem tenhle medovník vypiplala, tak jsme ho měli taky třeba tvrdý. Když mě přišlo, že odhadnout množství sirupu na každou placku aby potom byla měkká je docela obtížné. Jestli ráda pečete mám na svých stránkách další chutné recepty. Přeji Vám krásné léto a hodně úspěchů nejenom ve výrobě medovníku. Ivana Malatincová

  40. Ivana říká:

    Ahojky Aisho, to je dobře, že se Vám povedl a chutnal. Já ho o víkendu budu taky dělat znovu jako dárek k narozeninám.
    Hezký zbytek večera Vám přeje Ivana.

  41. Trixinka říká:

    Ahoj všem, tak se můžu také přidat, že tenhle medovník je Super. Zrovna je v lednici :-) a dělala jsem rovnou dvojitou dávku (manžel je ohromný žravec na medovníky) a už jsem jich taky pár vyzkoušela, ale tenhle je nejpodobnější Marlence kterou fakt milujem. Takže díky díky díky
    ps. jsem zvědavá až ho muž vyzkouší co řekne (předpokládím že nic, protože bude mít plnou pusu)

  42. Míša říká:

    Tak jsem si vzpomněla, že jsem mohla napsat jak dopadlo mé pečení :) Obávám se, že tím, že ještě neznám novou troubu, tak placky nebyly propečené natolik, aby mi ztvrdly tolik jako vám, paní Ivanko. Po vyndání byly vláčné a když vychladly, tak mi přišly “akorát”. Nakonec jsem ani nepoužila raději sirup, protože korpus byl pak moc vláčný. I tak byl stejně celý dort měkký, ale výborný. Všichni ho chválily a hlavně stačil každému kousek, protože je opravdu sytý, takže konečně v lednici vydržel dort nečekaně i více než jeden den :) Příště zkusím více propéct placky a snad bude ještě lepší :) Jinak všem doporučuji ;)

  43. Ivana říká:

    Děvčata díky za zprávy. já myslím, že každý příspěvěk v každé diskuzi je pro recept přínosem. Zdraví Ivana

  44. xiaohui říká:

    Greetings to all!
    I’m from Singapore and I came across this Czech delicacy while in Prague for holiday last winter. I fell in love immediately with the taste of Medovnik and wowww, i’m quite fascinated that this site provides a hands-on demo! But, unfortunately it’s demostrated in its native language by the Czech lady chef. Just wondering if there is some kind soul who could understand English to kindly translate the ingredients portion for me? I’ve tried to use the online translator but some words just couldn’t be translated..I’ll be very grateful if someone can help, many thanks!!!
    Best Regards,xiaohui

  45. Ivana říká:

    The reciept is tranlated to english on ekucharka.net

  46. xiaohui říká:

    Thank you! i’ll try out the recipe today! :)

  47. xiaohui říká:

    Hello paní Ivana,
    I would like to express my sincere thanks for your contribution of this recipe! I have tried to make one yesterday, with the great help from my husband. Both of us have dreamt of tasting the Medovnik again since our return from Prague - our dream came true this morning. We had one slice each for breakfast after we left the Medovnik to sit for 12 hours in the fridge. The taste was splendid and unique and we both loved it very much (but we might reduce the sweetness in our next attempt of Medovnik).
    In my country, it is totally impossible to catch sight of this delicacy and the only way is to bake it ourselves. We will surely practise more on this recipe and introduce it to our families and friends. Thank you once again!
    Regards,xiaohui.

  48. Jana říká:

    Dobrý den , paní Ivano
    i já jsem se odhodlala díky Vašemu skvělému videu k upečení medovníku. Teď se chladí a čeká na zítřejší ochutnávku…Všechno probíhalo až neskutečně bez problémů, mrzí mě pouze jedna věc: na vašem videu je medovník krásně vysoký, ten můj je o hodně nižší. Myslím si, jestli to není tím, že jsem měla o něco větší průměr placek. To ale nevadí, chybymi se člověk učí-příště to bude určitě lepší.

  49. Ivana říká:

    Ahojky paní Jano, tak to je stoprocentně tím, ale jestli to vadí vám, tak příště musíte dodržet ten průměr placek., Medovníku to určitě nevadí. Chuť to nezmění.Doma nám tak chutná, že když je venku ošklivé počasí, tak si upeču třeba troje placky a dám si je do mrazáku a vařím si v papiňáku rovnou tři mléka do zásoby. Mějte se hezky a přeji dobrou chuť.

  50. Jana říká:

    Dobrý večer, medovník měl takový úspěch, že jsem nestačila krájet:-) Byl vynikající, děti už se ptají, kdy budeme dělat další. Vůbec nám nevadilo, že byl nižší…stejně nezbyl ani drobeček a na chuti to opravdu nic nezměnilo. Ještě jednou díky, jste moc šikovná.

  51. Denisa říká:

    Dobrý den, medovník byl velice dobrý děkuji ze recept(:

  52. Ivana říká:

    Není zač a těší mě to, že chutnal. Ivana

  53. Devce říká:

    Skvely, skvely, fakt skvely!!! Sice mi chybel rum (nahradila jsem kavou) a smetana (nahradila jsem mlekem), nicmene konecne se mi ten medovnik povedl. Pani Ivano, video je skutecne super napad, takhle aspon i kucharske mimino jako ja vi, jak se to ma delat:) Takze mockrat diky a zitra nesu kolegum do prace ke zhodnoceni, jsou skvela porota:)

  54. Ivana říká:

    Držím palce Vám i mě. Snad to v práci přežijí.

  55. jaroslav říká:

    Dobrý den paní Ivano.To vaše video mě přesvědčilo o tom ,že se brzy pustím do pečení sám . Medovník nás naučila jíst dcera a hodně nám chutnal. Doufám že ten váš bude ještě chutnější než kupovaný.Snad se brzy ozvu s tím jak jsem dopadl.Přeji vám hodně takových super videí.

  56. Ivana říká:

    Dobrý večer pane Jaroslave, budu netrpělivě čekat na vaši zprávu. Hezký večer přeje Ivana

  57. Jana říká:

    Medovník je skvělý! Dělám podobý,ale placky potírám pouze kávou s rumem. Ale dávala jsem málo tekutiny a byl trochu tužší než kupovaný. 20ml je ta pravá míra! Díky. Mám ještě jednu vychytávku:
    Placky slepím a horní placku a boky zatím nechám být. Dort dám do lednice asi na 2 hod, ztuhne a dá se s ním mainupulovat,potřu boky krémem a dort vezmu do obou dlaní a na pečícím papíře vyválím ve vrstvě drobků s ořechy. Potom normálně dokončím povrch a dort přenesu na podnos. Je to úhlednější, rychlejší a spotřebuji skoro všechny drobky.Dělám takhle všechny dorty.Pečení zdar! Jana

  58. Ivana říká:

    Jani fakt dobrý. Díky Ivana

  59. Andrea říká:

    Dobrý den všem,
    vřele doporučuji vyzkoušet tento recept. Dle mého přítele je mnohem chutnější než kupovaný! Nejdříve se mi do složitějšího receptu moc nechtělo, ale po přečtení komentářů jsem zjistila, že recept zkouší i muži, čímž nechci říci, že by muži byli na pečení méně šikovní. Mají můj obdiv. Nicméně velký dík patří paní Ivaně za videorecept, bez tohoto postupu krok za krokem bych se asi opravdu raději nechala odradit… Výsledek skutečně stojí za to! Po medovníku se jen zaprášilo a mne to jen těší. Už se těším na další výrobu :). Ještě jednou velký dík za tento skvělý nápad.
    Andrea

  60. Blanka říká:

    Ahoj Ivano, zprvu jsme se tomu videu fakt nachlámaly, hlavně tomu, jak odměřuješ vodu s rumem stříkačkou, ale nakonec sme si řekly, že to fakt uděláme přesně jak ty:-) dokonce sme i přišly na super fígl, jak vyválet placky, skvěle se to dělá když i na placku přiložíš taky pečicí papír z vrchu, mizí tím problém s přípaným lepením se na váleček, přes papír to vyválíš suprově, němělo to chybu, placky lítaly do trouby jak zběsilé. Salko z papiňáku nás taky omráčilo, hotový karamel, bomba! Jinak bomba to byla když sme ho dneska nařízly a ochutnaly,(mj. do zítřka měl ležet v ledničce!!! :-)) ale nedalo nám to jsme s mamkou mlsné kozy:-)) moc jsme si pochutnaly a slibujeme Ti, že už se nebudeme smát tvému puntičkářství, moc ti děkujeme, mrknem na celý web a myslím, že neskončíme jen u medovníku, který skutečně nemá chybu!!!

  61. Hanka říká:

    Tak jsem včera udělala medovník. Když už jsem byla hotová, napadlo mě, že jsem to měla nahrát na video, to by jste něco viděli. U ruky se mi pořád motal 5-letý vnouček, kterému se video moc líbilo, viděl ho několikrát a pak mi chtěl pomáhat. Placky po natření sirupem byly tak rozmočené, že při mazání krémem se strany úplně rozpadávaly, a když jsem to chtěla zakrýt krémem, tak odpadl ještě větší kus těsta. Přesto že jsem s cukrem šetřila, medovník je přeslazený. Není potřeba čekat 15 hodin, za 12 hodin to bylo tak promáčené, že kam se hrabe punčový mokrý dort. Určitě bych příště použila jiný krém, ale ne ze zkaramelizovaného kondenzovaného mléka.A rozhodně bych už nikdy nepoužila sladký sirup (žádný sirup). Takže budu hledat jiný recept, snad budu spokojenější. Je mi líto.

  62. Ivana říká:

    Dobrý den Hanko, každý má holt jiné chutě, to se nedá nic dělat.

  63. Zuzka říká:

    teď jsem zrovna doprohlídla video už dlouho sháním recept na medovník a tolik kladných ohlasů,že se snad na něj taky vrhnu.Salko mám vařené používám ho do krému na karamelové řezy,tak vyzkouším medovník a pak dám vědět jak se mi povedl.Držte mi palečky!!!

  64. Ivana říká:

    Dobrý den Zuzko, určitě budu čekat na jakýkoli názor a držím palce.

  65. Zuzka říká:

    Ahoj Ivanko,tak jsem doplácala medovník.Nemám ho sice tak pěkný jako ty na videu,ale jako dort to vypadá.Měla jsem trochu problém s těstem, všechno jsem si navážila a stejně jsem tam potom musela dát asi 4 lžíce hladké mouky měla jsem to pořád hrozně řídké,ale potom se s těstem pracovalo krásně.Trochu mi ty placky ujížděly na krému ,ale už je v lednici tak to doufám ztuhne abych to mohla zabalit do fólie.Až ho ochutnáme dám vědět.Ještě bych ráda věděla kolik dní by měl uležet aby byl vláčný.Nějaký sirup mi zbyl i když jsem se snažila to hodně potírat.Děkuji za recept a ozvu se.Ahoj Zuzka

  66. Eva říká:

    Dobrý den,paní Ivano.Právě jsem zhlédla Vaše video na medovník.Jsem z něho nadšená, tak se zítra do něj asi pustím.Tak mě držte palce,atˇse mi to povede.Přeji hodně dalších nápadů a úspěchů. Eva.

  67. Ivana říká:

    Ahojky Zuzko, příště si když tak udělej třeba tři placky, dej to ztuhnout a pak to dodělej. Někdo tady psal, že ho ani neposypává oříšky hned, ale až to ztuhne a pak to krásně vezme do ruky a obalí. Medovník můžeš říznout druhý den.

    Dobrý den paní Evo, držím palce.

    Všechny zdraví Ivana M.

  68. Ivana říká:

    Děvčata, ještě bych chtěla dodat k pečení medovníku: nepodléhejte panice, že je těsto řidké. Vyklopte si ho na DOBŘE vysypaný vál, rozdělte na pět dílků a po uležení v lednici trochu ztuhne a dá se pěkně válet. Upečené placky nechte VYSTYDNOUT na papíře, nebo se vám zlomí.
    A jinak se toho nebojte. Ivana

  69. Zuzka říká:

    Ahoj Ivanko,tak jsme medovník ochutnali je úžasný jenom malinkou chybičku má, je dost sladký,tak příště dám méně cukru.A ještě k těstu,já jsem ho měla dost řídké pochybuji že by mi v lednici stuhlo natolik aby se dalo vyvalovat.Přidala jsem mouku a bylo to ok.Tak moc díky za recept,brzy budu zase péct.Ahojda Zuzka

  70. Ivana říká:

    Ahojky Zuzko, tak příště si tedy dej méně toho cukru a jinak přeji dobrou chuť. Včera jsem si udělala placky na dva medovníky a jedny dala do mrazáku a pořád přemýšlím proč by jsi to měla řídké, když jsem to dělala přesně podle receptu a dobrý. No ale prostě je to tak a hlavně že jsi operativně přidala mouku. Tak přeji ti hezký zbytek neděle. Ivana M.

  71. katka říká:

    Dobrý den!
    e-návod mě přesvědčil a vyhecoval, tak jsem se rozhodla, že se do toho pustím…v pátek jsem ho vyrobila a výsledek mě, manžela i všechny, kdo ochutnali, nadchl.
    Těsto bylo akorátní, je potřeba nechat si ho opravdu skoro vychladnout, jinak to podle mého způsobuje to řídnutí těsta. Při hnětení jsem si ho malinko podsypávala moukou, jinak už jsem mouku nepřidávala, těsto se nelepilo ani při vyvalování. S vařeným salkem jsem dělala prvně, výsledek mě ohromil, ta konzistence, barva a vůně, karamel jedna báseň.Co se týká toho potírání sirupem, myslela jsem, že to bude “morký”, ale bylo to supervláčný a kompaktní. Jediná změna, kterou jsem se odvážila udělat, bylo méně cukru moučky do těsta ( oproti 18dkg jsem dala 12dkg ). V neděli budeme slavit dceřiny narozeniny, tak pro velký úspěch budu Medovník opakovat!!!
    Paní Ivano, poklona, ten návod je bezva :-)
    Katka

  72. Ivana říká:

    Dobrý večer Katko, to mám opravdu radost. Ještě by šlo dát méně cukru do toho sirupu.Možná že by tam stačily dát jenom dvě lžíce. Teď mám nějak hodně práce, ale až to taky zkusím s menším množstvím cukru, tak to přetočím. Na neděli vám přeji hezkou oslavu. Ivana

  73. Sarka říká:

    Dobry vecer, mam zadelano na tento medovnik a jelikoz je utery a budu ho davat az v sobotu, musi byt k prolezeni v lednici nebo ho muzu nechat v troube? Bohuzel tolik mista v lednici nemam…. Dekuji! S.

  74. Ivana říká:

    Dobrý den Šárko, pozdě ale přece jdu s odpovědí. S tím krémem by to mělo být v lednici. On je proleželý do druhého dne, tak já si dělám to, že placky mám už pečené třeba týden a krém si už taky připravím klidně pár dní dopředu ten se dobře uchová v lednici a den nebo dva před tím než ho potřebuji tak ho udělám. Ivana M.

  75. Ivana G. říká:

    Dobrý den paní Ivanko, co se týče pečení, jsem teprve začátečník. Medovníkům nemůžu odolat a tak jsem se rozhodla vyzkoušet ten váš. Zítra mám volno tak se do něj hned ráno pustím. Budu se držet přesně podle instrukcí na videu. Snad se povede. Ivana G.

  76. Ivana říká:

    Dobrý večer Ivanko, to musí vyjít. jenom ten krém se roztírá lépe když není tak tuhý. Já uděkám třeba dvě vrstvy a dám si to do lednice a pak pokračuji. Držím moc palce. Ivana M.

  77. Gabča říká:

    Dobrý den Ivčo,
    dnes jsem se pustila do medovníku. Krém je super, placky se perfektně povedly. Jen při potírání sirupem se mi to nějak nezdálo, ani jsem nedávala těch 20ml, i tak byly placky dost nasáklé a rozpláclé, snad to bude dobrý. Možná, že jsem měla malinko tenší placky, tak bylo potřeba méně sirupku. Uvidíme, snad to bude jedlé, mám medovník pro dceru k narozkám, tak snad nebude bez dortu :-(
    Gabča

  78. Ivana říká:

    Ahojky Gabčo, tak chutnal?

  79. Petra říká:

    Medovnicek Byl výborny cela rodinka jsme si pochutnali :-)

  80. Gabča říká:

    Jo jo chutnal. Byl nižší,placky se trochu rozplácly, ale výbornej a potření stačilo. Díky za super recept.

  81. IvanaG. říká:

    Tak dneska jsme dojedli poslední kousek medovníku. Všem chutnal. Zvlášť příteli, který miluje všechno, v čem víc jak 3 kostky cukru. Je na sladké jak včela na med. Mamka pro změnu nesla ochutnat do práce a tam taky sklidil úspěch. Už se těším na další.:-)

  82. Ivana říká:

    To je skvělé, tak klidně dejte příště méně méně cukru do sirupu. Určitě jste šikulda tak to odhadnete. Přeji hezký večer. Ivana M

  83. Martina říká:

    Recept na dobrý medovník sháním dlouho. Už jsem jeden zkusila, ale nestál za nic. Tak na něj chodíme do jedné hospůdky. Dneska jsem náhodou viděla odkaz na medovníky a vykulil se na mně ten váš i s videem. No paráda. Máte hodně kladných reakcí tak se do toho zkusím pustit taky. Koupila jsem si novou troubu a zatím se všechno podařilo tak se těším na váš medovník. Až ho upeču dám vědět jak se podařil. Hezký večer.

  84. Ivana říká:

    Dobrý večer Martino, tak to držím palce sobě i Vám. Přeji hezký večer. Ivana M

  85. Jana hlavkova říká:

    Dobry den pani Ivano.Dekuji za vyborny recept.Medovnik byl velmi dobry.Moc nam vsem chutnal.Jana

  86. Jakub říká:

    Hezkou chvilku milé ženy a třeba občas i muži,

    Jsem rád, že se Vám medovníky daří a chutnají. Napadá mě, a možná jsem to už psal, že by nebylo špatné, kdybyste svůj domácí medovník ve finále hezky vyfotili a zaslali mi fotku s nějakým vzkazíkem, či textem na mail. Pokud by byl zájem, z mé strany je, rád Vaše výtvory zde na stránce “Medovníky návštěvníků”, kterou bych udělal, vystavím. Co Vy na to? Kdo pošle první? Budu se těšit a ať se Vám daří!!!

    Jakub, správce webu.

  87. Jitka říká:

    Jak už jsem tu x-krát psala, medovník jsme zařadili do pravidelného jídelníčku a celá rodina ho milujeme.
    Jakube, Vám jsem na mailík fotku poslala.
    Přeji krásný zbytek dne!
    Jitka

  88. Ondra říká:

    Dobrý den,

    také bych chtěl moc poděkovat za tento recept. S Vaším videem bylo i pro mě (naprostého začátečníka v pečení) jednoduché medovník připravit.

    Jediné, co jsem od prvního pokudsu změnil bylo množství rumu. podle mého názoru byl až moc cítit. Ale jinak bylo vše super…

    Moc děkuju Ondra

  89. Amanda říká:

    Pani Ivanko, bydlim v USA a casto se mi styska po ceskych dobrotach. Nedavno jsem se zasnila nad medovnikem a nasla Vas video recept. Nikdy sem nebyla zadna extra hospodynka ale jelikoz se tady medovnik neda koupit, rozhodla jsem se do toho pustit a zkusit ho upect. Dneska jsem si sehnala vsechny potrebne ingredience a uz varim to kondenzovane mleko:)Drzte mi palce. Manzel je american (tim padem medovnik nikdy nemel) tak se chci predvest:) Brzy dam vedet jaky jsem mela uspech. Mejte se krasne.

  90. Ivana říká:

    Dobrý den Ondro, koukám že i chlapi jsou šikuldové.

    Dobrý den paní Amando,před 14 dny tady měla známá návštěvu z Ameriky a tak jsem ho pro ně dělala. Moc jim chutnal a litovali, že nejde přibalit do kufru.Tak to jsem měla radost.
    Budu netrpělivě čekat jak se to povede.Když tak koukněte na moje stránky, mám tam všechny recepty natočené taky na video.

    Zdraví Ivana M

  91. Lída říká:

    Dobrý den paní Ivano,moc vám děkuji za recept a instruktážní video na medovník. I když byla neděle tak jsem neodolala výzvě zkusit medovník upéci.Mám několik receptů na medovníky ale žádný mě nezaujal až ten váš. Výsledek je vynikající ,již dnes ráno /pondělí/ jsem neodolala a medovník nakrojila.Nemá chybu. Ještě jednou dík a prosím třeba někdy o další zajímavý recept pro nás.

  92. Ivana říká:

    Dobrý den paní Liduško, to mám opravdu radost. Když se podíváte do mojí videokuchařky, tak tam mám už přes tři sta videoreceptů a jsou tam opravdu mňamky.

  93. Lída říká:

    Dobrý den,jíž jsem to zjistila a zaujalo mě tam více receptů. Děkuji.

  94. Zuzka říká:

    Ahoj Ivanko,tak jsem dopekla další medovník.Dala jsem tam méně cukru protože se mi minule zdál dost sladký.Budu experimentovat.Minule mi zbylo kousek placky a za týden v mikroténovém sáčku byla krásně měkká.Nechám tedy ty plaky týden tady na chaloupce a potom je naplním krémem a nebudu je potírat tou cukrovou vodou pouze je postříkám rumem a uvidíme.Pak se ozvu jak to dopadlo.Ahoj Zuzka

  95. Ivana říká:

    Ahoj Zuzko, jen experimentuj.Tenhle medovník jsem taky vyexperimentovala a všechno se dá vylepšit nebo jde najít nějaká vychytávka. Já jsem teď experimentovala laskonky. Výborná záležitost. Tak se těším na nějaké informace. Užij si krásný dnešní den. Ivana

  96. Ondra říká:

    Dobrý den,
    tak jsem včera dopek 5. a 6. medovník v pořadí. Recept je opravdu super. I já sem od prvního medovníku trochu experimentoval a upravil jsem poměr vody a rumu. první medovník se mi zdál totiž až moc rumový a druhý zase vůbec. Teď dělám poměr 1,4 deci vody a necelých 0,5 deci rumu a přijde mi to lepši. Jinak ale recept nemá chybu.
    Ještě jednou děkuji :-)

  97. Dana říká:

    Dobrý večer,
    medovník jsem pekla, byl vynikající. Velmi mě pomohlo video, bez kterého bych se do pečení určitě nepustila. Nyní se pokusím udělat medovník jako narozeninový dort a potáhnout jej marcipánem. Tak snad se povede.

  98. Ivana říká:

    Dobrý večer Ondro, zítra dělám jeden velký a dva malé, tak to na jednom malém schválně zkusím.

    Dobrý večer Dano, s marcipánem by to mohlo být výborné. Já chci někdy zkusit dát nahoru tu fotku z jedlého papíru.

  99. Helenka říká:

    Zdravím Vás,
    tak tohle je něco úúúúúúúúúúúúúúžasného!! Video mi moc překvapilo, medovník jsem pekla už 4x, ale ani jednou nebyl takový, jaký bych si představovala. Už si jdu napsat receptík a v nejbližší době vyzkouším!!
    Děkuji moc a přeji krásný den!!

  100. Ivana říká:

    Dobrý večer Helenko,taky zdravím a budu netrpělivě čekat na verdikt. Hezký večer přeje Ivana M

  101. Jana říká:

    Dobrý večer,medovník jsem udělala minulou neděli na oslavu Martina, dělala jsem ho přesně podle receptu i promazávání,
    moc dobrý, ale strašně sladký, kde tedy ubrat cukr? Jana,díky

  102. Jarka říká:

    Dobrý večer,náhodou jsem našla tyto stránky,hledala jsem recept na medovník.Vyzkoušela jsem,musím jen chválit,nemá to chybu.Celá rodina byla spokojena.Video,dobrý nápad.Takže jen tak dál.Přeji pěkný víkend.

  103. Ivana říká:

    Dobrý večer Jani, tak do toho sirupu na potření dejte příště třeba jenom jednu lžíci. To nevadí. To nemusí být tak sladké. Tak ať se opět povede a nemáte ho tak sladký.

    Dobrý večer Jarko, to mám radost.

    Děvčata obě dvě vás zdraví Ivana M

  104. Pavlína říká:

    Dobrý den,
    děkuji paní Ivano ze recept. Dělala jsem rovnou ze 2 dávek - obdélníkové placky na plech (pro větší rodinu). Povedl se, velmi chutnal, jenom část rodiny by uvítala méně sladký. Příště zkusím 1 salko a 1 neslazené kondenzované mléko a místo sirupu asi jenom rum s vodou.
    Přeji pěkný den!

  105. Ivana říká:

    Dobrý den Pavlíno, já už jsem zkoušela ubrat ten cukr ze sirupu a myslím že to stačí, no ale uvidíte. Taky přeji hezký den.

  106. David říká:

    Tak jsem prohrál sázku s přítelkyní a musel udělat medovník.Ještě nevím jak chutná,ale snad se povedl.Dalo mi to dost práce,protože jsem ho dělal poprvé a rovnou dvě porce.

  107. Ivana říká:

    Davide tak to jste dobrý, každý si na to netroufne. Dá to práci to vím. Přítelkyně ví o co se má vsadit. Já doufám že bude chutnat. Tak přeju dobrou chuť Ivana M

  108. Gabinka říká:

    Nasla som niekoˇko receptou na medovník ale tento ma zaujal najviac.Moja dcera ho veľmi zbižňuje tak som si povedala,že vsúšam ho.Ale bol super vravela,že je fantastick no a ja už robim druh tak je ozaj výborn,ale ja som namiesto sľahačkovej smotan dala kslu ale vskušajte je super.Možem vám odporučiť.Tak ať vám chutná

  109. Peter říká:

    Dobry den,
    Mila pani Ivanka,
    recept na medovnik som zatial neskusal, ale uz Vam dopredu zan dakujem. My sme vzdialeny od nasej domoviny a tu v Texase nemame klasicke medovnicky ani pernicky. Preto skusam rozne recepty na medovnikove resp. pernikove cesto, ktore pouzivam na vykrajovane zdobene medovnicky. Doteraz som ten pravy recept nenasiel. Vzdy mi medovnicky behom niekolkych dni stvrdli. Neviem ci to nahodou neni sposobene aj vysokou vlhkostou tu na juhu Texasu. Chcem sa Vas spytat, ci medovnikove cesto podla Vasho receptu je vhodne na vykrajovanie. Taktiez ma zaujima aka je hmotnost konzervy s kondenzovanym mliekom, ktore pouzivate do plnky. Zohnal som u nas konzervu 396 gramovu (14 oz.)no v porovnani s tou , ktoru pouzivate Vy sa mi zda mala. Dakujem za odpoved a uz sa tesim ako si na Vianoce budeme pochutnavat na pravom medovnicku.

  110. Peter říká:

    …este jeden tip na usetrenie casu a energie…v tlakovom hrnci som uvaril 4 male konzervy kondenzovaneho mlieka (vaha jednej konzervy je 396g). Ked som to po uvareni ochutnal, tak je to presne to co u nas (v USA) dostat v obchodoch pod nazvom Dulce de leche uz hotove. Ma to rovnaku konzistenciu,farbu aj chut. Len stale neviem aka je velka hmotnost konzervy s kondenzovanym mliekom resp. Dulce de leche, aby som mohol tento urcite skvely a vychvalovany recept vyskusat.
    Tu mozte najst popis vyrobku Dulce de leche http://sk.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche
    S pozdravom
    Peter.

  111. Peter říká:

    …dakujem, odpoved som dostal na www.ekucharka.net od pani Ivanky. (hmotnost kondezovaneho mlieka v plechovke je 397gramov).

  112. Peter říká:

    ..vratim sa este k vareniu kondenzovaneho mlieka v papinaku (tlakovy hrniec -papinak nazov odvodeny od vynalezcu- francuzsky fyzik Denis Papin). Mam skusenosti s varenim pod tlakom, pretoze varenie u nas v domacnosti sa deje vylucne v tlakovom hrnci. Trochu ma prekvapil cas varenia. V papinaku 75 minut varit je nie velmi ucelove. Ten cas je zbytocne dlhy. Zo skusenosti viem, ze ak sa nieco vari bezne v hrnci 120 minut(2 hodiny), tak v papinaku na to staci 10 az 15 minut. Vyskusal som dnes varit v papinaku 4 konzervy. Do hrnca som dal vody tolko aby voda siahala do polovice vysky konzerv.Konzervy zbavite nalepiek. Zacal som varit na elektrickom sporaku - stupen maximum. Hned ako sa hrniec dostal pod tlak (zacina to jemnym sicanim )som znizil zo stupna max na stredny stupen a nechal som to varit 20 minut. Bezne je aj tych 20 minut pre mna vela. Ale nemal som skusenosti s varenim v konzerve, tak pre istotu som tomu dal tych 20 minut. Po dvadsiatich minutach som varic vypol a nechal to v paraku vychladit (dojst)samovolne. Ked konzervy uplne vychladli otvoril som ich a …o leeee… Vysledok nad ocakavanie vyborny. Obsah konzervy je uplne tuhy na taku mieru, ze lyzicka v tejto mase sa ani nepohne. Co sa tyka bezpecnosti tlakoveho varenia v konzervach - mozte byt bez obav. Nic sa nestane ani Vam ani hrncu. Pozor ale na vyrobcov konzerv. Presvedcte sa, ze vnutro konzervy nie je potiahnute foliou, co v tejto modernej dobe zacinabyt modou. Kupujte iba vami osvedcenu znacku kondenzovaneho mlieka, s ktorou ste si isty, ze konzerva je aj z vnutra cisto plechova. Skodlive latky z vnutra konzervy, ktora je potiahnuta foliou pocas tlakoveho varenia, prechadzaju do vnutorneho obsahu konzervy. To naozaj nase telo nepotrebuje.

  113. Ivana říká:

    Ahojky Peter, tak jsem to mléko zkoušela vařit těch dvacet minut a poznatky jdu napsat do kuchařky. Přeji hezký den.

  114. Peter říká:

    tak to vyzera
    http://www.flickr.com/photos/24543268@N06/?donelayout=1

  115. Peter říká:

    …na prvy pokus…

    Vesele Vianoce prajeme!
    http://www.flickr.com/photos/24543268@N06/sets/72157611595230492/detail/

  116. Jahruška říká:

    Dobrý den. TEnto medovník peču pravidelně. Moc děkuji za inspiraci!! Na Vánoce jsem ho zkusila udělat jako cukroví. Místo pěti placek jsem udělala tři větší obdélníky. Vykrojila jsem mto podle tácku. Jinak všechno stejně. krájím to na malé kousky. Jsou velké akorát na jedno sousto. Manžel si to nemůže vynachválit.

  117. Anna Bulova říká:

    Mila pani Ivano,
    mockrat dekuji za vyborny videorecept na medovnik.
    Ziji v Holandsku, v Harderwijku a jsem clenkou mistniho zenskeho klubu.
    V ramci celorocniho programu jsem byla pozadana, zda bych nemohla pripravit typicky cesky moucnik ke kave. Holandsko je znamo tim, ze zde ziji lide “od kavy ke kave”. Vybrala jsem si prave medovnik a i pres to, ze jedlou sodu zde neznaji a musim si ji nechat posilat z Ceska, se mi podaril diky Vasemu fantastickemu videu upect primo ukazkove.
    Ted me ceka ovsem dalsi faze, nebot spolek ma 100 zen a tak musim vedle zkusebniho medovniku zhotovit dalsich 12.
    Nicmene s Vasim receptem doufam, ze vse preziji a na konci mesice se s Vami budu moci podelit o ohlasy holandskych hospodynek.

    S pozdravem,

    Anna

  118. Ivana říká:

    Dobrý večer Aničko, tak to se budu těšit na ohlasy z Holandska. Ať se Vám daří a to nejenom medovníky. Zdraví Ivana Malatincová

  119. Pinkalinka říká:

    Tak zítra se pustím do medovníku. Chci ho udělat příteli, protože ho má moc rád. Jen asi rovnou uberu cukru v sirupu, protože jsem zvyklá od mámy na minimálně sladké buchty a přítele tomu chci taky pomalu naučit:)
    Tak snad se povede!

  120. Pinkalinka říká:

    Tak mám napečená kola. Nevím, jak je to možné, ale kol mám 6 a ještě k tomu celý pekáč plátu na posypání. Jestli jsem něčeho dala víc nebo ne…, nevím. Každopádně to chutná výborně, i když jsem dala cukru o 50 dkg míň. Těsto mi ale přišlo docela řídké a lepilo se, ale i tak se povedlo.
    Zítra se vrhnu na slepování a v neděli medovník naservíruju milému:).

  121. Ivana říká:

    Pinkalinko, tak to jste šikulda. Spíš jste to víc rozválela a nebo máte menší kola ale to se nic neděje. Takže přeji hezký víkend a hlavně tu neděli. Ivana M

  122. Pinkalinka říká:

    Medovník byl výborný! Díky menšímu množství cukru mi dokonce chutnal víc, než kupovaný. Přítel si ho taky pochvaloval. Taky jsem místo 7 dkg dala do nádivky 10 dkg (nerozdělila jsem si to po rozemletí na nádivku a na posípku), ale vůbec ničemu to nevadilo, naopak vynikla ořechová chuť. Když jsem dělala medovník podle jiného (a taky jednoduššího) receptu, i po zaležení jsem pořád cítila chuď zkaramelizovaného Salka. U Vašeho receptu jsem ji necítila, což mi udělalo velkou radost! Možná to udělal ten rum v Sirupu, že se ty chutě víc prostoupily.
    Teď se chystám na výrobu z dvojnásobné dávky: jeden rodině a druhý sestře do Vídně. Abych nemusela dělat tolik kol, udělám pláty na velikost plechu a pak je rozřežu napůl. A medovník bude hranatý. Uvidíme, kolik plátů bude. Už se těším na výrobu:)

  123. káčulka říká:

    VCýbornej recept mamča ho má dlouho a holt kdo umí ten umí když někdo umí tak nezkazí nic a všecko ještě vylepší moe mámá je cukrářka takže vim o čem mluvim

  124. Renča říká:

    Paní Ivanko,velké díky za receptík a hlavně za to video.Nemá to chybu.Už jsem podle toho udělala asi 7 medovníků(z toho 5 pro známé) a podle ohlasů byly opravdu mňamózní.Příští týden budu dělat další, tak doufám, že se taky povede.

  125. Ivana říká:

    Všechny zdravím a mám moc radost že se povedlo a hlavně že chutná. Ivana M

  126. Šárka říká:

    Milá paní Ivano,
    dělala jsem medovnik poprve a protoze ziji v Irsku mela jsem trochu prace sehnat vsechny ingredience, ale povedlo se. Do kremu jsem dala kromne salka i zakysanou smetanu a misto orechu mlete mandle a nemelo to chybu. Podruhe jsem uz mela orechy ale s temi mandlemi je to leps, jemnejsi a nelezou do zubu. A mimochodem pouzila jsem starou Českou jednotku mereni a vazeni, přiměřeně, přiměřeně… od oka. To jen dokazuje ze vas recept je naprosto blbuvzdorny, jiny uz nepouziju.

  127. Ivana říká:

    Dobrý večer Šárko, já bych byla asi v cizině nešťastná tady s takovým koníčkem, když nemáte všechny suroviny. A že se to povedlo a chutnalo, tak to svědčí o vaší šikovnosti. zdravím do Irska a jen tak dál Ivana M

  128. Míša říká:

    Dobrý den, recept jsem už také zkoušela, také úspěšně, všem chutnal - takže nic nového nepíšu :-) Už jsem ho dělala znovu a dál dělat budu, je opravdu dobrý a zase tolik pracný taky není. Jen jsem se chtěla podívat na to video a nejde mi to spustit. Poradíte mi, prosím? Děkuji a dobré pečení.

  129. Aneta říká:

    Dobrý den, mléko už se mi v tlakáči vaří, jenom mám taky problém s videem. Cht+la jsem si ho spustit a nejde. Jdu do pečení i bez videa, ale ráda bych ho shlédla.
    Děkuji!

  130. zuzka říká:

    Dobrý den, mě také nešlo spustit video na této stránce, ale tato varianta fungovalala bez problémů: http://ekucharka.net/recept-na-medovnik/.

    Medovník jsem pekla poprvé, neměla jsem váhu, takže jsem většinu ingredienci odvažovala v dl, ale i přesto se to povedlo. Měla jsem jen strach z potírání cukrovo-rumovým sirupem (nemám ráda rumovou příchuť v žádném jídle), ale ukázalo se, že ve výsledku to opravdu není cítit. Použila jsem ale jen 0.3dl rumu, medovník byl i tak krásně měkký.

    Chtěla bych poděkovat za recept, výsledek byl lepší jak z cukrárny!

  131. Gábina říká:

    Ahojky všem,medovník je super!Těsto opravdu není tuhé,ale dala jsem ho přes noc do lednice a druhý den se nádherně válelo.Měla jsem 7 placek z toho jednu na obalení.Vyválela jsem je dost tence o průměru 22 cm,proto to větší množství.Je to lepší,medovník lépe zvláční.Do těsta jsem přidala špetku koření na perník a špetku skořice.Zkusila jsem změnu a je to dobré.To koření se dá koupit,ale pozor je dost aromatické,tak opravdu to chce jen na špičku nože.Také jsem do těsta přidala lžičku kakaa.Má lepší barvu.To salko jsem vařila dvě hod.a nechala jsem ho též do druhého dne při pokojové teplotě vychladnout.Po otevření je nádherně zkaramelizované a je tuhé,takže krém je s vyšleh.máslem a ořechy vynikajicí a konzistence dobrá.Jen je potřeba ho natírat ne úplně stuhlý,jinak fakt klouže a je to o nervy.Nechala jsem ho jen mírně ztuhnout a šlo to jak po másle.Medovník jsem měla krásně vysoký,jako z cukrárny i dobře chutnal,jen příště dám méně cukru do těsta.Přeji všem medovníkářům hodně zdaru při pečení a dobrou chut,stojí to za to! Gábina

  132. Ivana M říká:

    Dobrý den všem, kterým nejde spuastit video, ale už před delší dobou jsme psali administrátorovi těchto stránek, že máme nové video a tudíž jestli o to stojí je sem potřeba dát nový kód, ale někde se stala chyba a tak se na něj můžetepodívat na mých stránkách. Odkaz napsala Zuska v příspěvku výš. zdravím a hodně zdaru přeje Ivana M

  133. Marketa říká:

    Moc dekuji pani Ivance za vynikajici recept.Zkousela jsem ho poprve tak asi pred rokem a medovnik byl vynikajici.Preposlala jsem hned recept i mamce a je to nejoblibenejsi sladkost pri kazde oslave.A jelikoz ziji v Italii, tak uz ma priznivce i tady.Spolupracovnice se ho dozaduji skoro kazde 2 mesice.Takze dekuji mooooc!

  134. Filip M říká:

    fakt perfektni skusil jsem to a tet to delaji vsichni

  135. Patrik říká:

    Opravdu vynikající recept.
    Jen malý problém máme s odležením do druhého dne.
    Nevím čím to je, ale ještě ani jednou se nám nepovedlo nechat jej odležet. Vždy se na něj po vychladnutí slétneme jako supi. Nevydržíme čekat.
    Je prostě je fantastický!!!!

  136. iva říká:

    Upekla jsem ho manželovi k 50.narozeninám, protože ho má moc rád. Na oslavě sotva ochutnal, byl hned pryč a i recept šel na dračku. Místo sirupu jsem placky potírala směsí hořkého černého čaje s rumem.

  137. Jana Kostřibová říká:

    Zdravím paní Ivanu a všechny pekařinky a pekaře.
    Medovník podle paní Ivany už peču asi rok vždy k nějakým narozeninám. Je vynikající. Sirupem potírám jen jednu stranu (spodní) a stačí nám to, nezdá se nám suchý.
    Paní Ivano moc díky za recept a video. Je to prostě “luxus”. Pěkné léto všem přeji. J.

  138. Martina říká:

    Paní Ivanko, děkuji za recept a hlavně za videorecept - bez něj bych do toho jako začátečnice nešla. Šlo to skvěle a medovník byl vynikající!!!! Nechápu, proč se ho někdo snaží ještě vylepšit, protože lepší už být nemůže. Už se těším, až bude zase nějaká příležitost, abych ho mohla upéct. Doporučuji všem, když jsem to zvládla já, zvládne to každý. M.

  139. Denisa říká:

    Dobrý den! Váš recept je opravdu exklusivní první dva medovníky byli tak na zkoušky a musela jsem dopilovat chyby …no a teď si celá rodina pochvaluje a můžou to jíst skoro pořád…tak děkuju mockrát:)

  140. Pet'a říká:

    Nevim proc, ale na poprve se mi medovnik moc povedl, Byl vynikajici, ale na druhy pokus byl velice horky.. :(..nevim jak se to mohlo stat? A na vic vrstvy jsou velmi tluste..kde jsem prosim udelala chybu? Je to jedlou sodou?

  141. Alka říká:

    Ahoj.Dnes se pokusím vytvořit Váš medovní,takmi držte palce.Dík

  142. Ivana říká:

    Zdravím všechny a mám z Vás opravdu radost že se daří. A Alce držím pěsti.

  143. Petra říká:

    Ahoj Ivi.Dekuji za recept.Strasne me nadchl….uz hodne dlouho jsem hledala na internetu recept a zatim me zadny nenadchl tak,jak ten tvuj.Nedalo mi to a hned jsem se do nej vrhla…placky mam upecene a chystam se akorat na vyrobu kremu.
    Uz se tesim az to bude hotove,medovnik mam moc rada a pritel jak by smet:-)
    Jeste jednou dekuju:-)
    A Preju stastne a klidne proziti svatku Vanocnich

  144. Lenka říká:

    Paní Ivo, zkusila jsem více receptů na medovník, ale ani jeden nestál za nic. Váš recept je super a všem jen doporučuji. Není pracný jak se zdá a je v y n i k a j í c í !!!!

  145. Petra říká:

    Skvělý recept! Můj extra rozmazlený vybíravý přítel, který jen tak něco sladké nesní a není zvyklý na domácí pečení, vychvaluje tento medovník po každém soustu. Konečně se mi podařilo upéct něco (pro něj) lepšího než je Marlenka a jiné pochoutky z obchodu. Taťka zase řekl, že by nevěřil, že něco tak dobrého se dá upéct i doma… No prostě lahodný to dezertík :-)
    Jen jediná malá připomínka - krém se mi zdál dost tuhý, špatně se roztíral, nevyšlo mi ho na polepení okrajů - má někdo podobnou zkušenost?

  146. Lenka říká:

    V Y N I K A J I C I !!!!

    Napoprve a krasne vysel. Mam otazku ohledne mrazeni hotoveho medovniku. Ne ze by zbyl, to ne, ale chtela bych kousek vzit znamym, ktere navstivime tak za 3 dny a nechci ho cely delat znovu (aspon ne tak brzy). Nebo ho nechat jen v lednici, vydrzi od utery do soboty?

    Jeste jednou dekuji za recept. Nema chybu! :-)

  147. Dana říká:

    Pani Ivanka, piekla som medovník podľa vášho receptu a bol super. Ďakujem za recept a srdečne zdravím!

  148. Markét říká:

    Moc ráda bych tento recept vyzkoušela, ale nejsem moc dobrá kuchařka. Pomohlo by mi to video, ale bohužel mi nejde přehrát. Je chyba u Vás nebo u mě??

  149. Miriam říká:

    Tak včera jsem medovník udělala,dnes už jsme ochutnali a vzhledem k tomu, že můj naprosto vybíravý a mlsný muž byl medovníkem úplně nadšený, myslím, že je to velký úspěch. Děkuji za zveřejnění receptu.

    PS: místo rumu do sirupu jsem dala medovinu (když med tak med :-)) a taky super.

    Všem přeji medový den

  150. vlasta říká:

    Mňanky pro děti se vždycky hodí. A pro dospělé někdy taky: víte, že za zmrzku od Nestlé můžete odjet do Paříže, Londýna a jinam? www.zmrzliny-nestle.cz

  151. Léňa říká:

    nikdy v životě jsem nepekla. kromě štrůdlu a jablečného koláče. a ono se mě to povedlo. zkušená mamka, mě dala jedničku s dvěma hvězdičkama. obdivovala heboučkost a měkkost těsta. podle jejího receptu jsou kola po upečení tuhá jak beton… zatím je to v lednici, tak uvidím zítra, jaká bude chuť. ten krém se mě zdál i po ztuhnutí trochu řidší (ale neteče to). ale míchala jsem karamel s ořechama a až nakonec dávala máslo. a mamka říkala, že to má být naopak - do másla pomalu přimíchávat karamel s ořechama. díky moc ivanko! :-)

  152. Laďka říká:

    Dobrý den,
    medovník jsem dělala přesně podle vašeho receptu, ale jak už tu někdo psal, zdál se všem, co ho jedli, dost přeslazený. Myslím si, že to bude tím kondenzovaným mlíkem. Zkusím najít ještě jinou variantu krému, ale jinak video máte vychytané famózně.

  153. Petra říká:

    Dobrý den. Smetanou se myslí smetana na šlehání nebo zakysaná?

  154. Kamulinka říká:

    Škoda že video už není funkční :(

  155. květa říká:

    Dobrý den Ivanko, ráda bych vyzkoušela Váš recept a zkoukla k tomu i video, které mi hlásí že je soukromé. Jde potřebný nějaký fígl k tomu aby se video rozběhlo? předem děkuji.

  156. Ivana říká:

    Dobrý den paní Ivano a ostatní šikovné kuchařky,

    chci se zeptat jaká smetana se má použít na těsto?

    Děkuji, Ivana.

  157. kattullikk říká:

    Medovník jsem pekla podle videa a byl výborný,měkký.
    odkaz na video:
    http://ekucharka.net/recept-na-medovnik

  158. Barbora říká:

    Jak je možné, že mám to těsto tak řídké? :(

  159. Pavlína říká:

    Teda ten Váš recept na medovník je přímo úžasný :-) Těsto se krásně zpracovává takže není těžké ho zpracovat tak jak se o těstu na medovník říká. A chuť přímo božská. Široké okolí si pochutnalo a již se asi nezastavím s pečením Vašeho medovníčku neb ho každý chce. Díky mockrát za úžasný recept. A mimochodem nemazala jsem ty placky Vámi doporučeným sirupem a i tak byl vláčný prostě tak akorát. Měl jen jednu chybu - stěží stihnul úplně provlhnout jelikož se rodina do něj hned pustila :-)

  160. Katka říká:

    Dobrý den,
    můžu místo, abych salko vařila, použít už předvařené zakoupené v obchodě? Tchýně mi říkala, že se salko dá koupit už vařené. Děkuji za radu

  161. lucie říká:

    Dobrý den Iveto,
    Váš medovník je luxusní. Pokaždé když chci někomu udělat radost, tak ho peču. Teď se na něj chystám znovu, pro kamarádku k narozkám. Jen jsem dala místo tresti rum a o polovinu více medu, aby byl medovější :-)))) Fakt super a jeste jednou díky za ten užasný recept, je k nerozeznání od kupovaného.

  162. Lucka říká:

    Dobrý den, medovnik je opravdu výborný, krásně měkký, ale je takový málo nadýchaný, mám příště dělat placky vyšší nebo by pomohla třeba spetka prášku do pečiva?

  163. D říká:

    Všem, kteří se bojí medovník zkusit upéct - je na přípravu jednoduchý, bála jsem se taky ale povedl se hned na poprvé, už jsem ho pekla 3x. Je úžasný, výborný, prostě bomba. Jediný problém mám s válením plátů, takže potřebuju k tomu vždy druhé ruce na držení papíru, ale dočetla jsem se zde, že papír dát i zvrchu, tak příště zkusím, už jsem vyzkoušela kde co. Taky silikonový váleček asi není to pravé ořechové. Ale výsledek rozhodně stojí za to!!!Aby nebyl tak přeslazený, je možné ubrat cukru v tom rozvaru na potírání. Myslím že tam je cukr zbytečný. Já válím placek 7 o průměru 25 cm, jsou tenčí a medovník je hezčí.Děkuji za úžasný recept.

  164. Romana říká:

    Dobrý den, díky za tento recept. Zkoušela jsem již více receptů, ale tenhle je nejlepší.Je trochu pracný, ale když ho děláte po třetí, ani Vám to nepříjde :-)

  165. Marks říká:

    Výborný recept ! podarilo sa upiecť na prvý pokus :)

  166. Topkucharka říká:

    Jednoznačne najlepší recept na medovník !

  167. berushga říká:

    Medovnik jsem jiz nekolikrat vyzkousela a pokazde zklidil velky uspech! Dokonce ted delam dorty na objednavku a mam objednany zrovna medovnik! Akorat teda ziju v zahranici a za zadnou cenu tu nesezenu kondenzovane mleko, co jineho se da pouzit??? Napadlo me udelat karamelovy krem (cukr a smetana) a do toho zamichat to sladke mlicko (uz nevim, jak se to v CR jmenuje, salko?), nebo co jineho navrhujete??? Dekuji za odpoved..

  168. Jan říká:

    Hnusný fak fujtabl.

  169. Magdaléna říká:

    Dobrý den,
    dnes jsem Váš medoník dělala asi po desáté a nemůžu si ho vynachválit, nejen že se nejvícc podobá tomu kupovanému (který opravdu miluji), ale oproti dále uvedeným receptůp není tak pracný a finančně náročný. Opravdu děkuji moc za recept :)

  170. Sára říká:

    Vy umíte udělat člověku v době svačin chutě :)

  171. Lucie říká:

    Dobrý den mohu se zeptat jak je medovník vysoký? Chci mít opravdu pěkný a velký dort, mám udělat dvojitou dávku? :) Děkuju :)

Zanechte komentář